Die ontsluiting van die struktuur van 3 Johannes met die oog op verdere eksegese - Rand, J. A. du (Skrif en Kerk, 1980)
Die geskrif 3 Johannes hoort tot die briefgenre. Dit is ‘n geleentheidsgeskrif, beoordeel volgens die kriteria van die tipiese antieke brief. Sy samestelling is volgens sy briefvorm. Wat die stylvorm en aanbieding betref, moet in die strukturering daarmee rekening gehou word dat 3 Johannes deur 'n individu (ho presbuteros) aan ’n individu (Gajus) geskryf is (vgl. vers 1).
free